fotoblokken_intotraffic_instructeur1.png

Opleiding tot rijinstructeur

Denk je na over een nieuwe toekomst en ben je enthousiast voor een nieuwe uitdaging? Word rijinstructeur! Je kunt de opleiding tot rijinstructeur volgen zoals jij dat wilt.

De opleiding bieden we aan in samenwerking met Rijinstrcuteur by Jongepier. Al 41 jaar de opleider voor vakmensen in de rijschool branche.

Online opleiding
2745,-
Denk niet langer na over een nieuwe toekomst, start als rijinstructeur!
Cursusboeken 14 live webinars 8 uur praktijklessen Keuze uit avond- of zaterdagopleiding Betaling in termijnen mogelijk

Interactief webinar

Rijinstrcuteur by Jongpier en Into Traffic doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de opleidingen professioneel zijn, zowel bij ons op locatie als online. Zo kun jij de beste resultaten behalen.

Een interactief webinar is één van de manieren waarop je bij Jongepier een opleiding kunt volgen.

Inhoud van de opleiding

Om rijinstructeur te worden moet je een WRM-examen B afleggen bij het IBKI. De B staat in dit geval voor het autorijbewijs. Het WRM-examen bestaat uit 5 examenonderdelen. Doormiddel van de opleiding helpen we je bij het succesvol slagen hiervan. De opleiding is verdeeld in 3 overzichtelijke fases.

Fase 1: competentie en verkeersdeelname

Examenonderdeel 1A: Theorie van de rijtaak. In dit examen wordt de kennis getoetst op het gebied van wet en regelkennis. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de verkeerstaak. Dit examen wordt op een computer aangeboden door middel van 60 meerkeuzevragen.

Examenonderdeel 1B: Praktijkrit van de eigen rijvaardigheid. Je dient zelf in een personenauto (lesauto) een zelfstandige rit te rijden. Om goed voorbereid te zijn voor dit examen geven we je 10 uur rijles. We frissen alles weer op en zorgen dat je alle handelingen perfect kunt uitvoeren.

Fase 2: didactische voorwaarden

Examenonderdeel 2A: Lesvoorbereiding. Hierin leer je om een kwalitatief goede les neer te zetten. Wat is het onderdeel van de volgende rijles? Waar ga je dit oefenen en hoe ga je dit oefenen. Welke wegen zijn hiervoor geschikt? Dit examen wordt op een computer aangeboden door middel van 60 meerkeuzevragen.

Examenonderdeel 2B: Lesvoorbereiding en beoordeling. Hier komt alles samen. Hoe ga je de les uitvoeren en beoordelen. Wanneer begeleid je de leerling als instructeur, als coach of als mentor. Dit examen wordt op een computer aangeboden door middel van 60 meerkeuzevragen.

Fase 3: stage en stagebeoordeling

Bij een voldoende voor fase 1 en fase 2 krijg je een WRM-stagepas. Deze heeft een geldigheid van 12 maanden. Met de stagepas loop je stage bij een rijschool. We helpen je hiermee zoeken binnen ons netwerk. Deze stage bestaat uit 5 uur passief meerijden (achterin) en 35 uur actief (voorin) meerijden. Bij de actieve stage geef jij rijles en beoordeeld de stagementor wat de verbeter punten zijn.

Examenonderdeel 3A: Stagebeoordeling: het geven van een rijles.

Geslaagd?! Dan mag je jezelf rijinstructeur noemen en in heel Nederland rijles geven.

Je examens en stage zijn niet bij het lespakket inbegrepen. Rijinstructeur by Jongepier boekt je examens direct bij het IBKI tegen inkoopprijzen. Je betaalt dus nooit teveel en zo houden wij de prijzen laag. Totaal kosten alle examens bij elkaar € 903,-. De totale kosten van jouw opleiding tot rijinstructeur zijn dus € 3.648,-. Hierdoor bieden wij je de beste prijs van Nederland!

Overtuigd?

Meld je dan vandaag nog aan voor de opleiding tot rijinstructeur en start met die nieuwe uitdaging! We starten weer op **9 augustus**! _100% Coronaproof!_
IMG_7889.JPG

Tekort aan rijinstructeurs

Geslaagd voor je WRM! 🥳

Nu kun je starten als rijinstructeur. Start je met je eigen rijschool of in dienst bij een leuke rijschool bij jou in de buurt? Rijscholen hadden nog nooit zoveel vacatures als nu. Er is, ondanks Corona, sprake van topdrukte bij rijscholen. Kies je er nu voor om een rijinstructeur opleiding te volgen, dan ben je verzekerd van ontzettend leuk en afwisselend werk. Dus wil je rijinstructeur worden? Dit is het moment!