Wist je dat

Uit cijfers blijkt dat rijscholen die werken volgens de RIS-methodiek een hoger slagingspercentage hebben dan rijscholen die nog werken volgens de reguliere WRM-methode.

10%
Hogere slagingskans bij een RIS-rijinstructeur!

Wat is de RIS

Hoe het werkt Elke stap in de RIS bestaat uit verschillende handelingen

De RIS is een afkorting voor Rijopleiding in Stappen. Het is een opleidingsmethode die bestaat uit kleine scrips die je stap voor stap doorloopt. Deze scrips zorgen ervoor dat je gemakkelijker de verschillende onderdelen van het autorijden leert beheersen.

In totaal doorloop je 46 stappen (scripts), verdeeld over vier modules. Iedere module wordt aan het eind getoetst om te zien of je alles goed beheerst.

IMG_7674-1615750249.JPG
De modules De 4 modules die je doorloopt

Module 1: Voertuigbediening en voertuigbeheersing
Module 2: Beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en situaties
Module 3: Complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en situaties
Module 4: Veilige en verantwoorde verkeersdeelname, de rode draad door alle scripts, deze wordt afgesloten door (RIS) praktijkexamen

Iedere module wordt afgesloten met een toets. Bij module 3 is dit de tussentijdse toets en bij module 4 het praktijkexamen.

IMG_7616_2.jpg
Rijlessen Zo ziet een RIS rijles eruit

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs behalen. Het liefst vraag je het examen al aan na je tiende rijles. Maar hoe weet je of je dan klaar bent voor het examen? Er is namelijk niets zo vervelend als zakken.

Met de RIS weet je precies waar je aan toe bent. Je vorderingen staan op de vorderingenkaart. Zo kun je zien wat je al beheerst en waar je nog aandacht aan moet besteden. Duidelijkheid vóór alles dus.

Een RIS opleiding duurt niet langer dan een reguliere, in veel gevallen is hij zelfs sneller! Dit komt onder andere doordat je thuis voorbereidingen treft wat ervoor zorgt dat weinig uitleg nodig hebt tijdens je rijles. Die tijd besteeds je dan dus voornamelijk aan het autorijden.

IMG_7819-1615750230.JPG
Examen Het RIS examen

Anders dan bij een reguliere rijopleiding, heb je bij de RIS drie deeltoetsen voordat je opgaat voor het praktijkexamen. Je weet na een toets precies waar je nog extra op moet letten. Dit zorgt voor een optimale voorbereiding.

In de derde toets, de zogeheten tussentijdse toets bij het CBR, kun je bovendien vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen op je praktijkexamen.

Let op! Begin op tijd met het halen van je theoriecertificaat, deeltoets 1 en 2 mogen zonder theoriecertificaat maar voor het inplannen van toets 3 (de tussentijdse toets bij het CBR) heb je het theoriecertificaat nodig.

Al onze rijopleidingen kunnen volgens de RIS methodiek worden gegeven.

IMG_7834-1615750219.JPG

Overtuigd?

Meld je dan nu aan voor een gratis proefles. We kijken dan samen welke rijopleiding bij jou past en hoe snel je kunt starten!